[O1] Światła do jazdy dziennej Hella LED /foto/

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • julek666
    Drive
    • 2008
    • 65

danielosy,

gdzie takie idzie kupic??

na Allegro za 20 zł. bez atestów itd.
    To zwykłe paski LED-owe a że w garażu jest dość ciemno i kiepski aparat to tak ładnie świecą, na innych filmach widać efekt w dzień

Moim zdaniem, szału niema.

[ Dodano: Pon 01 Mar, 10 21:25 ]
    danielosy,
    Przestań medytować nad montażem tylko podwijaj rękawy i zakładaj!!!
    Ja swoje zakładałem niecałe 2 godziny i wszystko ładnie pasuje.
    Jak masz auto na gwarancji to podłóż przewód pod pod dodatni biegun od żarówki i po kłopocie, to tylko przewód sterujący wewnętrznym przekaźnikiem, nie idą tam jakieś wysokie prądy i nic ci się nie popali.
    W razie źle wytniesz kratkę to nowa kosztuje ok 25 zł.
    Była OI 1.9 tdi ALH, 6 lat eksploatacji bez większych problemów. Szukamy godnego następcy czyli OII FL

Komentarz

• danielosy
      Rider
      • 2010
      • 269
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

[O1]

A tak wyglada moja skoda jupi udalo sie

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 23:17 ]
      I co powiecie PODOBA SIE CZY NIE??? fajnie wyglada ??

[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 21:10 ]
      mam nowe foty

[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 21:11 ]
      dragster, czmu nie idzie dodawac zdjec??

[ Dodano: Wto 15 Cze, 10 20:58 ]
      Zamieszczone przez danielosy
      A tak wyglada moja skoda jupi udalo sie

[ Dodano: Pią 30 Kwi, 10 23:17 ]
      I co powiecie PODOBA SIE CZY NIE??? fajnie wyglada ??

[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 21:10 ]
      mam nowe foty

[ Dodano: Wto 08 Cze, 10 21:11 ]
      dragster, czmu nie idzie dodawac zdjec??
      Załączone pliki
      moja czarna perla
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275

Komentarz

• marcinlomza83
        Drive
        • 2009
        • 94

witam, a jak chcemy holować furkę to co wtedy, można w prosty sposób odpiąć kable od lampy?

Komentarz

• modoc
          Drive
          • 2009
          • 94

danielosy, A jakiej firmy(jaki model) masz te LEDy i ewentualnie ile kosztowały?

Komentarz

• danielosy
            Rider
            • 2010
            • 269
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

odpowiadam koledzy na wasze pytania

koledzy idzie bardzo prosto odpiac kabelki od siebie,po prostu sa na zaczep.Ja dla swojego spokoju owinolem jescze dodatkowo kabelki na laczeniu tasma izolacyjna dla uspokojenia samego siebie. A sa to normalne lampki 28led z automatycznym przelacznikiem za 200 zl kupilem pol roku temu,teraz sa rozne i dodatkowo wymyslili ze sa wygiete w ksztal banana ale ja mam proste jeszcze. foty ponizej a str z aukcja to pierwsza na jaka wszedlem dla przykladu ja mam dokladnie te

ps jak moge cos doradzic po swoich bledach to jak macie skode w pb to kupcie od razy kratki do zderzaka z disla jest o wiele latwiej dopasowac i nie trzeba duzo wycinac!!! tez jak kupowalem 2 komplet to pytalem co zrobic i niestety takiej informacji ja nie dostalem i zniszczylem 2 komplet,bo nie poszlo tak dokladnie i fajnie wyciac w tych kratkach bo maja 4 wypuklenia a natomiast w tych kratkach z disla jest tylko jedno wypluklosc a lapmki sie mieszca bez problemu jak widac na focie
            Załączone pliki
            moja czarna perla

Komentarz

• phoneman
              RS
              • 2008
              • 3374
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zrobione na wtyczkach jak Pan Bóg przykazał
              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• julek666
                Drive
                • 2008
                • 65

danielosy, -Jakieś znajome te mocowania i wogóle gdzieś je chyba już widziałem :-) Widzę że zdjęcia się przydały.
                phoneman, -Te lampy mają oryginalnie takie wtyczki, zależy jakie lampy kupisz inne mogą tego nie mieć
                Była OI 1.9 tdi ALH, 6 lat eksploatacji bez większych problemów. Szukamy godnego następcy czyli OII FL

Komentarz

• phoneman
                  RS
                  • 2008
                  • 3374
                  • Octavia I (1U2)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

julek666, Ja mam zderzak przed liftem i zastanawiam się nad tymi lampami:

8)
                  .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• julek666
                    Drive
                    • 2008
                    • 65

phoneman, Fajne i HELLA to na pewno świecić będzie dobrze, tylko Octavia ma bokami ścięty zderzak i jak je założysz tak żeby dobrze wyglądały na zderzaku to będą ci świeciły na boki. Zakładaliśmy o takim kształcie ledy z kumplem do Opla Astry trójki ma podobny kształt zderzaka i nie za ciekawie to wyszło. Ja proponowałbym ci założyć prostokątne i lekko ścięte.
                    Ale to tylko moje zdanie.

Komentarz

• danielosy
                      Rider
                      • 2010
                      • 269
                      • Octavia I (1U2)
                      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

julek666" -Jakieś znajome te mocowania i wogóle gdzieś je chyba już widziałem :-) Widzę że zdjęcia się przydały.

zgadza sie ) jakies znajome hehe udalo sie w koncu doprowadzic do porzadku te swiatla ale nie ukrywam troche sie nawkurzalem jak widzisz mam nowe zaslepki zderzaka i sa wyporzyczone z tdi bo wygladaja od razu lepiej i sie mieszcza.Dodatkowo pouszczelnialem sobie jeszcze sam koncowki kabli wtyczek itp tak na wszelki wypadek.... takze dzieki za pomoc a slyszalem ze jakos daje sie punkty za pomoc jak komus doradzisz pomozesz jak mam t zrobic bo chcialem przekazac tobie w podziece za pomoc
                      moja czarna perla

Komentarz

• julek666
                        Drive
                        • 2008
                        • 65

danielosy, Z tym punktem to nie wiem musisz zapytać bardziej obeznanych. Pozdrawiam!

Komentarz

• bubuDE
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 763
                          • Octavia III (5E3)
                          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Oto moje dzielo, nieco inny zderzak:
                          Załączone pliki
                          PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• herman
                            Rider
                            • 2005
                            • 456

siemka

Przyzwoicie to wyglada na RS-owym zderzaku..Tez mysle nad dokladnie takim samym montazem a tu prosze juz jest gotowe

Jak zamontowales lampki? ciales kratki??
                            co to za lampkli? ile LED??

pozdrowionka
                            --------------

Komentarz

• bubuDE
                              Elegance
                              S_OCP Member
                              • 2007
                              • 763
                              • Octavia III (5E3)
                              • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

W rzedzie jest 5 diod, zestaw zakupiony u LECa, tj. u kolegi z innego Forum, na szybie znak e i RL . Wklejone szarym sylikonem i pomalowane czarnym, matowym sprayem.
                              Załączone pliki
                              PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• herman
                                Rider
                                • 2005
                                • 456

spoko thx, a podasz jeszzce wymiary lampek? tj max glebokosc wysokosc i szerokosc?
                                --------------

Komentarz

• speede
                                  Ambiente
                                  • 2007
                                  • 248

Pytanie odnosnie swiatel dziennych do O1 po lifcie 2003r.

Zastanawiam sie wlasnie nad trafnym kupnem swiatel dziennych do O1 po lifcie benzyna. Czy te co sa wyzej u osoby bubuDE beda pasowac w kratki? Czy kratki nalezy wycinac czy uda sie je zamontowac bez wycinania oraz ktore Ledy bardziej pasuja proste czy te zaokraglone (np Osram 5 diodowe)

Czy moze ktos poleci cos lepszego tak aby nie wycinac tych wlotow.
                                  Dzieki i pozdrawiam

Komentarz

• Sev
                                    L&K
                                    • 2007
                                    • 1295

speede, kup kratki w zderzak od TDi albo 1.8T, kosztują po kilkanaście zł a te LEDy lepiej się w nie lepiej wkomponują. Mniej wycinania i ładniej to będzie wyglądać.

Tez takie mam ale z racji że zima za pasem, zimno, wilki jakieś i jeżdżę rano i wieczorem gdy jest raczej ciemno to i tak na mijania trzeba już jechać więc montaż zostawiam na wiosnę
                                    6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                    Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• speede
                                      Ambiente
                                      • 2007
                                      • 248

a czy te ledy osram (zaokraglone )sa odpowiednie?, skoro maja lepiej pasowac do kratki TDI to sie wstrzymam i poszukam takich.

Komentarz

• Sev
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1295

Tak, zaokrąglone lepiej się układają z krzywizną zderzaka.

Komentarz

• danielosy
                                          Rider
                                          • 2010
                                          • 269
                                          • Octavia I (1U2)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Re: Pytanie odnosnie swiatel dziennych do O1 po lifcie 2003r

Zamieszczone przez speede
                                          Zastanawiam sie wlasnie nad trafnym kupnem swiatel dziennych do O1 po lifcie benzyna. Czy te co sa wyzej u osoby bubuDE beda pasowac w kratki? Czy kratki nalezy wycinac czy uda sie je zamontowac bez wycinania oraz ktore Ledy bardziej pasuja proste czy te zaokraglone (np Osram 5 diodowe)

Czy moze ktos poleci cos lepszego tak aby nie wycinac tych wlotow.
                                          Dzieki i pozdrawiam
                                          kolego ja zamontowalem sobie w kratkach bez wycinania praktycznie te poprzeczki musialem uciac i wszedly bez problemow a listwa 28led zwykle ledy zobacz jak wyszly
                                          Załączone pliki
                                          moja czarna perla

Komentarz

• Jacek Wo.
                                            Ambiente
                                            • 2010
                                            • 221

kolego ja zamontowalem sobie w kratkach bez wycinania praktycznie te poprzeczki musialem uciac i wszedly bez problemow a listwa 28led zwykle ledy zobacz jak wyszly
                                            A co z zasłanianiem czujnika temperatury za prawym wlotem?

BTW - w Norauto były te Vertexy 506 (na alledrogo najczęsciej sprzedawane jako OSRAM) oraz Philips DLR - zamontowane obok siebie na standzie do sprawdzenia jako DEMO - różnica w świeceniu jest kolosalna, niestety na korzyść Philipsa ops:
                                            W Norauto Vertex ca 200 PLN, Philips ca 400 PLN, na alledrogo Philipsy za ~ 350 z wysyłką ... :twisted: :evil:

A co do wlotów - ja mam O1 Tour produkcja maj 2010 - podobno po jeszcze jednym lifcie - czy te wkłądy do wlotów dalej są inne w benzynach niż w dieslach?
                                            Ma ktoś dostęp do ETKI, żeby to sprawdzić?

Komentarz

• Sev
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1295

Jacek Wo., wloty sa inne w silnikach doładowanych i wolnossących (nie wiem jak było w SDI) ale w doładowanych są inne kratki, takie jak danielosy ma i w benzynowym 1.8T i w TDI, w wolnossącej benzynie 1,4 i 1,6 na 100% były takie:

Komentarz

• danielosy
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 269
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

BTW - w Norauto były te Vertexy 506 (na alledrogo najczęsciej sprzedawane jako OSRAM) oraz Philips DLR - zamontowane obok siebie na standzie do sprawdzenia jako DEMO - różnica w świeceniu jest kolosalna, niestety na korzyść Philipsa ops:
                                                W Norauto Vertex ca 200 PLN, Philips ca 400 PLN, na alledrogo Philipsy za ~ 350 z wysyłką ... :twisted: :evil:

A co do wlotów - ja mam O1 Tour produkcja maj 2010 - podobno po jeszcze jednym lifcie - czy te wkłądy do wlotów dalej są inne w benzynach niż w dieslach?
                                                Ma ktoś dostęp do ETKI, żeby to sprawdzić?[/quote]

tez mam octawie tour twin power plus rocznik 2008

wiec z doswiadczenia ci powiem tak ze ja mam zasloniety czujnik i nic sie nie dzieje nie widac zmian temperatury zeby cos klamalo tym bardziej ze jezdze do pracy krajowa 88 i jest zamontowany na drodze termometr sloneczny pokazujacy tem otoczenia i drogi i powiem ci ze zawsze mam takie same wskazania jak na nim tazke nic sie nie dzieje a przyajmniej wiatr nie schladza czujnika bezposrednio na niewgo nie leci...
                                                a co do kratek to z allegro znalzalem ze beda do ciebie pasowac tak jak do mnie ja mam swoja z roku 2008 i mam w benzynie ale kupilem z disla kratki poniewz ladniej wygladja i nie trzeba wycinac tyle,pozaatym ciezko wyciac prosto w kratkach pb tym bardziej ze w sroku te paski skierowane sa w dol a swiatla dzienne bedziesz kierowac do gory takze duuuzo wycinania sam sie przekonalem o tym i przzesylam ci fotki sobie zobacz jak masz 4paski to pb a 3 paski to juz disla kratki o niebo lepiej wyglada i nie trzebabylo wycinac duzlo tym bardziej ze od str pasazera to tylko dwie male poprzeczki a calosc sie ladnie trzyma i prezentuje a tu masz nr katalogowe i str allegro
                                                pb Nr katalogowy:

1U0 807 367B (strona lewa od kierowcy)

1U0 807 368B (strona prawa od pasażera)

oraz disel
                                                Zaślepka prawa zderzaka do Skody Octavia I od rocznika 2001 do 2010 do wersji turbodoładowanych.
                                                Numer katalogowy: 1U0 807 368C
                                                Zastosowanie: SKODA Octavia I od 2001 do 2010
                                                Kolor: Czarny

oraz moje fotki 1 proba nieudana na pb potem zmiana na disla i efekt koncowy

a lampki idzie juz kupic za 150zl te moje a ost wygralem za 100zl bez sterownika wlaczania i wylaczania swiatel....
                                                Załączone pliki
                                                moja czarna perla

Komentarz

• Jacek Wo.
                                                  Ambiente
                                                  • 2010
                                                  • 221

wiec z doswiadczenia ci powiem tak ze ja mam zasloniety czujnik i nic sie nie dzieje nie widac zmian temperatury zeby cos klamalo tym bardziej ze jezdze do pracy krajowa 88 i jest zamontowany na drodze termometr sloneczny pokazujacy tem otoczenia i drogi i powiem ci ze zawsze mam takie same wskazania jak na nim tazke nic sie nie dzieje a przyajmniej wiatr nie schladza czujnika bezposrednio na niewgo nie leci...
                                                  pb Nr katalogowy:
                                                  oraz disel
                                                  1U0 807 368C

Komentarz

• danielosy
                                                    Rider
                                                    • 2010
                                                    • 269
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

pb Nr katalogowy:
                                                    oraz disel
                                                    1U0 807 368C

[/quote]

[/quote] hm o co chodzi teraz ???????
                                                    moja czarna perla

Komentarz

Pracuję...